Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»

jorgubbar och glass

Anna | 30 Jun, 2006, 18:11 | Huvudkategori | (947 Reads)

För att vara en person som sällan lagar mat, så läser jag en hel del mattidningar. Recept, grilltips, artiklar om ekologisk mat – allt finner jag intressant. Just nu är det primörer. Det är högsäsong för svensk, färsk odlat mat. Sparris, färskpotatis, färsk lök, spenat, sallad, tomater och grönsaker man inte visste fanns. Allt ska tydligen bli underbart gott lättkokt med lite smör till, te x. Men jag har en stor favorit – kräver ingen tillagning – jordgubbar! Vissa år har jag helt missat den korta säsongen och inte fått i mig några bär alls – katastrof!

Jordgubbar är förmodligen det nyttigaste man kan äta i hela världen, och gott är det också. Nu sägs det t o m att de kan bota cancer, och att ekologiska är bäst. När jag skaffar mig ett hus ska jag definitivt ha ett jordgubbsland.

Jag har kommit igång med träningen igen, körde nya passet Boot Camp i Slottskogen igår. Inte att rekommendera dagen efter Pump, om man inte vill ha stela baklår förstås. Men det är bra att ha motionskalorier att sätta sprätt på, till sommarens alla frestelser. Har fortfarande inte ätit en enda glass – skandal!!!

Häromdagen satt vi i the core team på Tintin på Linnégatan och spånade semester. Valet föll på Tintin då de hade räckmackor – har vart sugen länge… En toscamuffin slank också ner – det är en chokladmuffin toppad med smör-socker-och nötter-röra. Modell jätte. Jag åt inte upp hela, men nästan… så om de darrande hektona på rätt sida 60-strecket ska bli fler eller åtminstone fortsätta existera, så krävs fysisk aktivitet!

Åter till semestern. Än är det långt kvar, ska mala i grottekvarnen hela juli och en bit in i augusti. Alla andra försvinner till solen. Men jag sticker när de kommer tillbaka, he, he. Så vad blir det för Olssons? Suntrip? Sverige runt i Kia? Och tältvagn? Allt lockar just nu!

Dagens visdomsord

Antioxidanter förmodas ha hälsomässigt gynnsamma verkningar och har rönt stor uppmärksamhet inom näringsforskning och medicin.

Till de antioxidanter som anses vara betydelsefulla för människan hör främst betakaroten, askorbinsyra (vitamin C), tokoferoler (vitamin E), selen och ubikinon (koenzym Q).
Samtliga tillförs genom kosten.

Nationalencyklopedin


Lägg till en kommentar authimage

  

Comments