Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»

hormonell (o)balans

Anna | 30 Maj, 2006, 17:32 | Huvudkategori | (1538 Reads)

Kroppen är ett otroligt intrikat system. Hormonerna har lyckats lura mig igen - som varje gång! När ska jag sluta gå på bluffen? Jag trodde att förra veckans viktuppgång berodde mer på tårta än på hormoner, och blev övertygad igår på vågen. Ett knappt kilo plus, men jag trodde jag förtjänade det.

Förra veckan blev i princip träningslös, parat med sagda tårtkalas helgen innan och en veckas ohämmat ätande. Men så idag - efter att ha svalt det magiska lilla pillret - hade vågen hoppat ner till den nivå jag befann mig på innan röda veckan, 60,7 kg. Det syntes t.o.m med blotta ögat, tycker jag.

Dessa hormoner får magen (och resten av kroppen..) att svullna rejält, man känner sig tjock när kläderna spänner. Jag får en övermätt känsla i magen, samtidigt som jag helt enkelt inte kan låta bli choklad och annat gott. Tar urhjärnan verkligen över, eller är det bara ett bra svepskäl? Det kändes iaf lättare att hoppa över fikabullen idag...

Efter fem dagars påtvingad vila kändes benen så mycket lättare när jag cyklade till jobbet igår. Dels har det väl att göra med att det inte var motvind(!), men dels har nog vilan gjort gott. Men det får inte gå för långt, för då är man plötsligt tillbaka på ruta 1! Det kan gå fortare än man tror, och man fattade aldrig riktigt hur det hände... Men idag är det prisutdelning till alla glada schacknybörjare, imorgon läkarbesök (kolla ringormen), i går var det städdag i föreningen - ja ni förstår. Jag sätter mitt hopp till torsdagens innebandy, måtte den bli av :-)

Dagens visdomsord

Var inte rädd för det långsamma framåtskridandet,
var bara rädd för stillaståendet.

kinesiskt ordspråk


Lägg till en kommentar authimage

  

Comments