Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»

träning = värk

Anna | 24 Maj, 2006, 16:35 | Huvudkategori | (886 Reads)

Av träning följer värk, a.k.a. träningsvärk. Jag har inte haft så mycket av den varan på sistone, vilket jag inbillat mig har berott på att jag nu är så oerhört vältränad. För tränar gör jag, förmodligen för mycket. Förra veckan blev det 5 km jogging på måndagen, tennis på tisdagen, pump onsdag och fredag samt innebandy på torsdagen.

Det var oerhört segt i benen på fredagmorgonens pump, ca 14 timmar efter innebandyn som för ovanlighetens skull blev på stor plan. Jag hade inget att ge. Hade tänkt jogga ute i verkligheten på helgen, men insåg att lördag fick bli vilodag. Söndagen grundade jag med en banan, hojade iväg mot Slottskogen - och vände. Benen var fortfarande slut, regnade och blåste gjorde det ockå. Istället blev det en trevlig grötfrukost, tyvärr utan sudoku då GP publicerade samma både lördag och söndag :-(

På måndagen hade jag inget val, hade bokat pump-pass tillsammans med halva jobbet på lunchen, som ett led i den årliga Vårkampen. Det gick fint, jag tog i lite extra då jag tänkte att man har mer kraft på dagen är på morgonen. Dessutom kunde jag inte ge mig som jag brukar när det tar emot, när alla tittade på förebilden Anna(!) Facit är en rejäl träningsvärk, så imorse blev det vare sig pump eller jogg. Det visar sig alltså att träningsvärken dyker upp när man tar i ordentligt, vältränad eller ej... Måste skärpa mig på att lägga in vilodagar!

Sista tennislektionen för säsongen var igår, hoppas verkligen vi får en tid även i höst. Men tydligen ska klubben elitsatsa, och där ingår inte vi(?) Tunnelloppet rycker allt närmare, och på onsdag går Blodomloppet av stapeln. Kanske skulle man delta? Har inte sprungit på över en vecka nu, jag känner att det behövs mer dylik träning...

I eftermiddag blir det ev. shopping med liten bärkasse, sen väntar en långledighet. Och som brukligt är med jobbledighet, kommer jag förmodligen lägga in tolvtimmarspass hemma istället. Jag längtar efter de dagar som komma skall, när allt redan är städat, alla räkningar betalda, fotona insatta och det bara är att ligga på soffan med en bok och en påse praliner... Utopi?

dagens visdomsord

Underskatta inte värdet av att göra ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.

Nalle Puh


Lägg till en kommentar authimage

  

Comments