Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»

Var har jag varit i hela mitt liv?

Anna | 23 Maj, 2006, 12:16 | Huvudkategori | (860 Reads)

Som väl inga läsare av den här bloggen har missat, har det varit en kalashelg. Ja, inte vädermässigt, utan bokstavligt. Och för att göra ont värre slog jag till på räksallad när räkor införskaffades, och Robin köpte chips. Vad rör det mig? tänker ni kanske, men så stark karaktär har jag verkligen inte. Det som finns i min närhet äts upp. Och det är konstigt hur mycket fler kalorier det blir när man parar nyttiga räkor med ordet sallad...

Efter en helg full med godis, ostbågar, chokladtårtor och gud vet vad, var det dags för invägning. Och var fjärde måndag, ganska exakt, har vågen alltid tagit ett litet skutt uppåt. Vare sig det var tårtorna eller hormonerna som orsakade detta är jag inte särsklit bedrövad, jag brukar ha igen det följande måndag.

Det är klart, då kan man inte hålla på att äta pizza från Götas, toppat med choklad från Gotteboden följt av frukost på Robins kvarglömda mackor och middag på turkisk restaurang... Damned those hormones!

Jag ska villigt erkänna att min ansträngning att nå kanske 22? i BMI mest har att göra med utseende. Jag vill helt enkelt se bra ut på beachen 2006, hense namnet på denna blogg. Jag är dock inte villig att försaka så himla mycket, så viktigt är det inte. Därför är jag glad att jag kommit in i en uppåtspiral vad det gäller träningen. Träning ger en tajt (nåja) kropp, och extra kalorier i dagens matpott. Nu väntar jag bara på att magrutorna ska framträda, men än så länge döljer de sig bakom några kilo späck.

Dock har jag uppenbarligen varit som ett naivt barn ang. omvärldens viktfixering. Min önskan att lämna strl 40-42 bakom mig är nypåkommen, och jag har aldrig varit brydd om min rundnätthet. Jag har aldrig blivit retat, och alltid trivts bra med mig själv. De tidigare gånger jag gjort ryck hade jag börjat växa ur mina kläder, vilket varit obekvämt. Jag har inte fattat att andra noterat varje kilo upp eller ner, och har aldrig noterat det själv beträffande andra.

Men plötsligt ser jag det överallt. Viktfixeringen. Är det ett nytt fenomen, eller har mina ögon plötsligt öppnats? Tillomed den 60-åriga damen på jobbet har joinat iTrim-gymmet, killarna springer Göteborgsvarvet för att inte få mage, den långa, smala nojjar över vilket BMI hon kommer få på hälsokollen osv. Kommentarerna haglar, nu när jag börjat lägga märke till dem. Alla pratar med varann, och om varann, ur ett utseendeperspektiv. Vad hände med att tala om varandras egenskaper eller upplevelser, om politik, väder eller världssvälten? Ja, jag har sannerligen varit naiv. Märker jag det plötsligt för att jag nu ingår i denna sekt, eller är det ett nytt fenomen? Ack, att få vara ett oskyldigt barn igen!

Nu har t o m författarinnan till boken "Tjock", som var ett brinnande försvarstal till alla tjockisar, erkänt att hon innerst inne ville vara smal, och gått ner 48 kilo. Hm. Det finns en massa hälsoaspekter såklart, men de är förmodligen försumbara vid 5-10 trivselkilo. Så, inte så kort sagt, mitt liv kretsar inte kring vikt som man kan tro av denna blogg. Det råkar bara vara ämnet för den!

För övrigt tycker jag att alla som inte kan se skillnaden på ljusrosa och vitt bör gå och kolla synen, men det är en helt annat historia. :-)

Dagens visdomsord

Nästa gång du vill ge någon en komplimang, säg att personen har fina ögon eller har gjort ett bra jobb


Lägg till en kommentar authimage

  

Comments
[1] beach2006[kommentarer]| Skrivet av more | 20 Jun 2020, 22:17

https://maps.google.at/url?q=https://foursquare.com/v/high-profile-cannabis/5ee57c7e5615170008c17c00