Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»

Helt friskt

Anna | 16 Maj, 2006, 18:27 | Huvudkategori | (619 Reads)

Japp, man mår som en prins enligt hälsokontrollen. Triglyceridnivån var som väntat kanon (fattas bara annat när jag inte tillfört något kolesterol på oräkneliga timmar!), liksom blodfetter och blodtryck. Jag hör och ser bra, sover på natten och trivs på jobbet. Sänkan var bra, inga infektioner alltså och inga äggviteämnen i urinen. Dock ansåg sköterskan att läkarbesök behövs för mina ringormsliknande fläckar, som hon genast såg. Borrelia, kanske?

Jag har ett BMI på 24,5 trots min numera ganska ringa vikt, vilket får mig att förstå att jag är underlång. Trevligt nog mäter de också kalciumnivå och levervärden, men dessa dröjer tills labbet analyserat. Och om jag inte har kalciumbrist, så har nog inte ni det heller ;-)

För att ärftlighet i bröstcancer ska anses föreligga, ska det förekomma i tre led. Inga fick ju dock inga barn, så där svävar vi i ovisshet... Men det känns ju bra att göra en sån här check-up var tredje år, ungefär som att serva bilen. Genomgången inifrån och ut, liksom. Dock har jag som en liten souvenir givetvis det obligatoriska lila blåmärket i armvecket, där hon lyckades snitta sönder min ven. Ont som satan gjorde det, och det händer alltid mig. Ännu har jag aldrig haft en helt lugn blodtömning - kanske har jag en aura som stör? Till sist lite tips om hur ni alla ska kunna må lika bra som jag :-)

Dagens visdomsord

10 råd för ett sundare liv

1. Ät sund, helst kravodlad mat

2. Motionera regelbundet. Promenader är en utmärkt motionsform för både kropp och själ. Välj den form som passar dig bäst.

3. Se till att din kropp får den näring den behöver.

4. Håll huden ren så kan du avlasta utrensningsorganen i kroppen. Torrmassage eller borstning är en bra hjälp som får igång cirkulation och lymfsystemet.

5. Drick mycket rent vatten. Helst filtrerat om du har klorerat dricksvatten.

6. Läs och skaffa dig kunskap. Ta ansvar för din egen hälsa. Ingen känner din kropp bättre än du själv.

7. Rena kroppen på insidan någon gång om året.

8. Lämna dåliga relationer bakom dig. Utveckla sunda kärleksfulla relationer.

9. Oroa dig inte!! De mesta av vad vi oroar oss för inträffar aldrig.

10. Kom ihåg att du duger som du är.

Näringskällan


Lägg till en kommentar authimage

  

Comments