Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»

Scarlett sade det

Anna | 15 Maj, 2006, 12:06 | Huvudkategori | (656 Reads)

Att hungra - eller frysa - eller för den delen känna någon annan djupt krävande känsla som vill bli tillfredställd a.s.a.p, som överskuggar allt annat - är inte roligt. Duu-uh.

Men därför bör man försöka undvika att sätta sig i dessa situationer, är min poäng. Under Göteborgsvarvet i helgen deltog jag givetvis - som trogen åskådare. Det var snorkallt, men jag lät nåt gå före visheten och klädde mig för tunt. Jag förfrös nästan mina lemmar, och hungrig blev jag också. Det gick så långt att jag övervägde en chorizo i ett flottigt stånd, med avstod trots allt. Mitt trogna mellanmål äpplet måste jag avstå ifrån under pollensäsongen, och bananerna var slut hemma.

När vi äntligen satte oss på en -infrauppvärmd - uteservering, var jag vis av dagens misstag välklädd. Tjock tröja, jacka, sjal, vantar och yllepläd. Samt hade platsen bredvid bunsenbrännaren. Mmmm, vad varm o go jag var! Dock vansinnigt hungrig, vilket gick ut över lördagens kaloriintag.

Istället för att välja den förståndiga kycklingfilén tog jag en saftig oxburgare på 200 g med tjocka pommes till. Det var gott! Men kostade skjortan... En stor stark (4 dl) kostar för övrigt 188 kcal - precis lika mycket som motsvarande mängd mellanmjölk eller en portion cornflakes. Alltså - ät innan hungern blir för stor, klä på dig innan du börjar frysa. *vis*

Trots detta har jag även idag begått ett stort misstag. Jag grundade med en påse imorse, följt av jogging på gymmet. Jag brukar följa upp detta med en riktig frukost, men idag gjorde jag annorlunda. Jag tog en banan, och tänkte äta tidig lunch. Bara för att se i almanackan att jag har hälsokontroll kl 13.30! Då ska man inte ha ätit på minst fyra timmar innan... Så nu sitter jag här med iskalla händer medan hungern river i magen, och vet att jag inte får äta på ännu 2,5 timmar eller så. Varför just idag!? För att jag är en klant, så klart :-) Nä, får nog gå och imundiga lite kolsyrat vatten för att få tyst på magen. Många långa, minuter kvar till mat...

Dagens visdomsord

as God is my witness, I'll never go hungry again!

Scarlett O'hara i Borta med vinden


Lägg till en kommentar authimage

  

Comments
[1] [kommentarer]| Skrivet av Linn | 15 Maj 2006, 13:36

Helt sjukt ballt visdomsord!