Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»

I denna ljuva sommartid

Anna | 11 Maj, 2006, 11:05 | Huvudkategori | (3075 Reads)

Igår var ännu en sån där härlig kväll, som vi haft en hel vecka av nu. Förra onsdagen gick jag på stans gator den första ljumma kvällen, och insåg att jag inte ville gå in. Jag och Robin bestämde oss för att äta ute. Valet föll på ett ställe på Kungsgatan, som var de enda med kvällssol där. Jag beställde en frestande pasta med parmaskinka, vitt vin, vitlök och charlottenlök för 99 kr. In kommer en oätlig röra på penne och krossade tomater. Ingen skinka syntes till, ingen hint av vitlök kunde anas. Som tur var hade stället en sympatisk servitris, som snabbt strök hela vår nota p g a detta.

Igår var känslan där igen. Vi fastnade för Key Bar, och deras tortellini med lufttorkad skinka, lök, vitlök, kronärtskocka och champinjoner – 90 spänn. Det lät så gott! Medan vi sippade på våra supergoda öl respektive vitt vin (vad det är gott när det är gott!) så diskuterade vi vad som skulle uppenbara på tallriken sig denna gång.

Jag sade att man inte väntar sig tomatsås i en sådan anrättning, utan ser framför sig vit sås eller bara olja på pastan, samt ett antal tunna skivor skinka som kröner den vitlöksdoftande högen med pasta. Och det var exakt vad som kom in denna gång! Så jag kan varmt rekommendera Key Bars tortellini med en Carlsberg eller husets vita till.

Och medan jag ändå kastar varumärkena omkring mig måste jag införa en dementi. De underbara badprodukterna och undergörande hudkrämerna jag införskaffat på sistone, är inte från Lush utan liknande stället Fresh. Så det så!

Jag var ute och joggade i tisdags morse i Slottskogen. Här måste jag citera min favoritbloggare Lilian, en sådan morgon känner man sig verkligen priviligerad. Fåglarna kvittrade, humlorna surrade, himlen var nytvättat klarblå, vinden ljum, och alla blommorna i Azaleadalen hade slagit ut. På första varvet sov vitsipporna fortfarande, på andra stod de i full givakt. Jag mötte min gamla klassföreståndare Kotte på väg genom parken, men hann bara hojta ett glatt hej som hon besvarade på samma sätt. Man är frisk, mår bra, har vänner och frihet. En sådan här dag finns det inget land som slår Sverige i någon enda gren!

Träningsuppehåll i måndags, tennis tisdag. Onsdagens bodypump frös inne, då min kropp valde att sova vidare istället. Och nu detta – ingen innebandy idag! Ack o ve, vad göra istället? Förmodligen inget, då tvättid är bokad och skiten ligger i högar hemma L Kanske böra jag följa exemplet från min vandrande vän i Helsingborg, och ta en kvällspromenad.

Dagens visdomsord

I denna ljuva sommartid
Gå ut, min själ, och gläd dig vid
Den store Gudens gåvor
Se, hur i prydning jorden står,
Se, hur för dig och mig hon får
Så underbara håvor

Av rika löv är grenen full,
Och jorden täckt sin svarta mull
Med sköna gröna kläder
De fagra blommors myckenhet
Med större prakt och härlighet
Än Salomos dig gläder

Gerhardt
von Düben
Angeldorff


Lägg till en kommentar authimage

  

Comments