Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»

små och stora frågor

Anna | 08 Maj, 2006, 10:58 | Huvudkategori | (706 Reads)

Idag vägde jag in på 61 kilo jämnt, gott. Nu kan man snart börja drömma om det ljuva 50-talet...

Men jag fick en liten chock i morse när jag summerade söndagens matintag på VK. I brist på tid och innehåll i kylen tog jag o Robin en frukost i solen på Tintins uteservering på Linnégatans morgonsolsida. In kom en liten skål flingor (med mjölk), ett ägg och en mikroskopisk ostmacka. Detta kostade (med ett glas juice till) över 600 kcal! glnk.

Det kändes ändå rätt nyttigt, när man satt där... Nästa chock var det fantastiska flatbread:et från Mcdonalds, som vi var tvungna att klämma innan tennisen. Inbillade mig att det var billigare (det är iaf godare) än en hamburgare. Ack vad jag bedrog mig. Det finns inte med i VK:s tabeller då det bara är ett kampanjmål på McD, så jag har jämställt det med deras Chicken Pita. Men det visar sig sig att flatbrödet innehåller 553 kcal... Tar man bort ost och sås vinner man ca 100 kcal, men den stora boven i den rätten är själva brödet... Allt enligt Mcdonalds hemsida, där man kan hitta allt om näringsinnehållet i deras rätter. Tack för det, McD...

Då jag inte kände till dessa hårresande fakta igårkväll, så blev det en fin grillkväll i Billdal. Fläskfilé, potatisklyftor och guacamole stod på menyn. Kostade måttliga 436 kcal trots gott om guaca, dubblade det sedan genast med en portion glass... Ja, ja, har trots allt motionerat varje dag den gångna veckan och levt nyttigt i övrigt. Tennisen gjorde vart fall av med halva flatbred:et!

Vädret är förledande underbart, man vill bara vara ute och slicka på en glass. Inte vara inne på gymmet, inte jogga i hettan. Inte vara inne och städa eller ta tag i andra plikter. Det är så svårt att motstå de ljuva locktoner som sveper in genom de öppna fönstren! Nåja, det vänder väl snart, och solens D-vitaminer gör gott för kropp och själ. Undrar om den andra medlemmen i Bikini Challange mår lite bättre av att solen skiner, eller om hon önskar att vädret skulle passa hennes humör. Ibland mår man konstigt nog lite bättre av att känna att hela världen deppar och regnet öser ner, när man själv går runt med ett litet oväder över huvudet... Jag blir frusterad av att inget kunna göra för att det ska bli bättre! Blott den kan bota kärlekssår som givit dem... Av egen erfaranhet vet jag dock att dagens citat är sant. Men munsår gör så ini h-e ont när de börjar läka...

Dagens visdomsord

Tiden läker alla sår

latiskt ordspråk


Lägg till en kommentar authimage

  

Comments
[1] [kommentarer]| Skrivet av Malin | 11 Maj 2006, 09:11

Hej! Vädret är verkligen helt fantastiskt men det gör inget. Det är skönt att sitta ute och plugga lite emellanåt och jag hade nog inte mått bättre om det regnat. Mår överlag faktiskt mycket bättre och det är som ni säger, det blir bättre och bättre för varje dag. Hoppas sommaren kommer fyllas med andra skojigheter! Kram på er!