Blogg gratis Logga in
« Tillbaka | Nästa»

måndag som söndag

Anna | 03 Maj, 2006, 18:18 | Huvudkategori | (629 Reads)

Ytterligare en vecka med excesser är till ända. Chokladmonstret stack upp sitt tryne mest varje dag, och jag har hört att det är viktigt att lyssna på kroppens signaler ;-) Dessutom var det fest i lördags, ett oräknat antal öl slank ner. Då var ju veckan redan kaputt, så på första maj slank det ner både snask, ost och kex. Nej just det, det var ju en måndag...

Att vågen stannade på +-0 får man tacka för, nu är det nya friska tag i åtmindstone tre veckor framöver tänker jag. Efter det kommer lite kalas, men det klarar man fint om man planerar för det *förnumstig*

Jag har börjat fila på ett motionsprogram för de kommande sex veckorna, som inkluderar mer löpning än hittills. Måste ju förbereda mig inför Det Stora Loppet! (Nåja, 6.7 km, men det är inget jag fnyser åt.) Körde fem-kilometarn på gymmet imorse (den är grym, ökar hela vägen in i mål!), bara för att finna att duscharna strejkade... Det var inget att göra, fick traska iväg till jobbet genomsvett och vinröd. Som tur är finns det duschar i källaren, dit jag lommade på lunchen.

När jag var på Lush sist och ruinerade mig på badprylar, så inhandlade jag också en provburk med hudcreme gjord på olivolja. Ni vet alla vad jag anser om olivolja! "Användes invärtes och utvärtes, mot allt, för allt". Och denna lilla creme var grym, benen blev lena som siden.

Dagens visdomsord

Olivolja innehåller antioxidanter, exempelvis A- och E-vitamin, samt fenoler, som anses fördröja åldringsprocessen i kroppen. Javisst, huden blir ju barnsligt mjuk av olivolja. Om vi regelbundet använder olivolja i maten tillägnar vi oss också ett försvar mot vissa cancersjukdomar, enligt nya medicinska rön. Visst känns det bra att olivkvisten är en gammal symbol för fred, fruktsamhet och visdom.


Lägg till en kommentar authimage

  

Comments